Dört Mevsim Sanatı
Bu haftaki yazımda, İtalyan ressam Giuseppe Arcimboldo’nun mevsimler ve onların değişimi yansıttığı insan portelerine bir göz atacağız. Keyifli okumalar dilerim. Milano’da doğan Giuseppe Arcimboldo (1526–1593), ressam bir aileye…
Cruelty-Free Nedir?
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin bazıları Cruelty-Free olarak etiketlenmektedir ve bu kavram son yıllarda daha bilinir hale gelmiştir. Peki nedir? “Cruelty-Free” terimi, bir ürünün geliştirme ve üretimin hiçbir…
Kapadokya’ya Doğru
Bu haftaki yazımda sizlerle, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve yılda yaklaşık 2 milyon ziyaretçisi olan Kapadokya’ya doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Nevşehir’de bulunan Kapadokya; Kayseri, Aksaray ve…
Blue Zone Nedir?
Dünyada “Blue Zone” olarak adlandırılan bazı yerler vardır. Bu terim, insanların kronik hastalık oranlarının düşük olduğu ve herhangi bir yerdeki insanlara göre daha uzun yaşadığı coğrafi alanları ifade…
İglolarda Yaşam Ve Eskimolar
İglo nedir ve nasıl inşa edilmiştir? İçerisinde barınmak nasıl mümkündür? Bu soruların cevaplarını bulmadan önce onları inşa eden Eskimoları biraz tanıyalım. İgloları inşa eden Eskimolar; Grönland, Sibirya, Kanada…
Dört Yapraklı Yonca Gerçekten Şansın Simgesi Midir?
Dünyanın birçok yerinde çeşitli nesneler, bitkiler, hayvanlar ve sayılar uğur ya da uğursuzluk getirmesiyle sembolize edilmiştir. Bu sembollendirme batıl inançlara, mitolojiye veya dini inanışlara dayanmaktadır. Nadir bulunan hemen…
Biyoyazıcılar
Biyoyazıcılar vücuttaki dokuları, kemikleri ve kan damarlarını taklit eden parçaları kopyalamak için 3D baskının biyomalzemeler ile kombinasyonudur. Biyolojik baskı çalışmaları, vücuttaki hemen hemen her dokuyu ve organı incelemek,…
Kuraklık Tehdidi
Meteorolojik doğal afetlere örnek olan kasırga, hortum, sel, orman yangınları gibi büyük ve ani olaylar başlangıçta yıkım yaratır, sonra ortadan kaybolur. Kuraklık ise farklıdır. Büyük bir giriş yapmaz ve…
2020’de Neler Oldu?
Zaman… Kimine göre çok hızlı geçiyor kimine göre de çok yavaş. Ancak hepimizin hemfikir olduğu bir şey var: bu sene bitmek bilmedi! 2020 yılı COVID-19 salgınıyla hafızalarımızda kalacak…
Neden Arılara İhtiyacımız Var?
Arıları sadece kovanda yaşayan ve bal üreten canlılar olarak görsek de bundan daha fazlasıdırlar. Sebze, meyve ve tahılların çoğu onların taşıdığı polenler sayesinde yetişir ve birçok bitki onlar…
Abone Ol
Haber bültenimize abone ol!